FOKUS

Pet nadstropij, tri vhode in devetnajst lastnikov ima po privatizaciji dom, ki je bil zgrajen kot samski dom gradbenih delavcev.
V njem živijo možje, ki so kot mladeniči prišli iz Bosne, trideset let kot gradbeni delavci gradili Slovenijo in po bankrotu teh podjetij ostali brez vsega, propadli lastniki pa so jim ostali dolžni veliko denarja.
V prvem nadstropju stanujejo mladostniki, ki so ušli iz ponesrečenih družin in jim je ljubše socialno skrbstvo mladinskega doma.
Tukaj so deložiranci, ki iščejo najcenejšo streho nad glavo.
Hiša je velika, vendar ima večina v njej samo ležišče; nihče ne reče, da je tukaj doma; vsi so prišli začasno, vendar se včasih začasnost zelo zavleče.
Poleg socialne odrinjenosti imajo še nekaj skupnega: zgodbe.

V vseh Ulayevih delih je bila vedno osrednja tema spolna identiteta in telo. Telo je tudi tema tega filma. Ne Ulay, njegovo telo. Hotel sem narediti film o Ulayu, vendar je njegovo telo, ki je bilo v zgodovini izpostavljeno številnim skrajnim preizkušnjam v performansih, tudi tokrat prevzelo glavno vlogo.

V petek pozno ponoči najdejo ob ljubljanski vpadnici umirajočega odvetnika. Gol, s številnimi pasjimi ugrizi in lesenim dildom okoli pasu primer spominja na veliko slovensko afero z bulmastifi. Nihče ne ve, kaj se je zgodilo. Medtem, ko se v Kliničnem centru borijo za njegovo življenje, se njegova žena Lea bori za njegovo dostojanstvo, boji se medijskega linča. Namen je narediti film, ki skozi asketsko obliko preiskave razvija razmišljanja o tem, kaj danes pomeni biti človek. Nočno življenje skozi tragično osebno zgodbo govori o družbi, v kateri se številni dogodki nikoli ne razjasnijo.

NOVICE
"To je kot klinična smrt," življenje v samskem domu opiše eden od portretirancev v dokumentarnem filmu Metoda Pevca z naslovom Dom, ki je svetovno premiero doživel na Sarajevskem filmskem festivalu.
Dom - jedna od najkraćih riječi koje opisuju osjećaj ugode. Dom je središte, svakodnevno utočište, hram sitnih navika. Ovaj se dokumentarac fokusira na dijametralnu suprotnost pozitivnih konotacija te riječi. Nekadašnji radnički dom kraj željezničke pruge samo je po imenu dom.
Na 62. beograjskem festivalu dokumentarnega in kratkega filma je nagrado za najboljši srednjemetražni film v sekciji Vidici prejel film Pravi človek za kapitalizem režiserja Dušana Moravca.
1234