Beneath Her Window /
Pod njenim oknom
Metod Pevec

Sinopsis

Duša je mlada plesalka in plesna učiteljica. V razpetosti med dominantno mamo, odsotnim očetom in poročenim ljubimcem se zapleta v krizo tridesetih let, ki se še stopnjuje, ko zasluti, da jo nekdo zasleduje. Vse bolj je osamljena in izčrpana.

K temu pripomore tudi utrujen ljubezenski odnos s poročenim ljubimcem, ki prihaja le občasno in vse manj iskreno. Njena samota in potreba po pogovoru sta tako velika, da se občasno pogovarja celo z anonimnim, vendar dovolj zanimivim in prijaznim astrologom.

Nato pa Duša dozori in se odloči - odslovi polovičarskega ljubimca, čeprav pričakuje njegovega otroka. Celo super samozavestna in erotično radoživa mama se pripravlja na vlogo ljubeče babice. Vsega pa je v resnici kriv nekdo, ki je že nekaj časa skrivaj prihajal pod njeno okno. Zaljubljeni vasovalec se iz anonimne nevarnosti in voajerske neokusnosti uspešno približuje njenemu srcu, vrača ji upanje v moško ljubezen in smisel življenja onkraj mladosti. Nenavadni vasovalec s seboj ne prinese srečnega konca, sploh nikakršnega konca - samo priložnost, da življenje na novo premisli in ga morda začne drugače. Pove ji zgodbo o beli štorklji in črnem štrku, zgodbo o ljubezni, ki morda je, morda ni, pa vendar brez nje ni mogoče živeti.

Duša ugotovi, da so moška čustva preveč nezanesljiva. Odloči se imeti otroka, ohraniti dva prijatelja in ostati sama.

Ekipa

Režiser in scenarist
Producent
Direktor fotografije
Glasbenik
Montažer
Oblikovalec zvoka
Boris Romih
Scenografinja
Kostumografinja
Oblikovalka maske
Direktor filma

Igralci

Duša
Vanda
Jaša
Saša Tabaković
Boris
Robert Prebil
Dedek
Zlatko Šugman
Meta
Tijana Zinajić
Joži
Mirko
Andrej Nahtigal
Tone

Podatki o filmu

Leto
2003
Zvrst
Celovečerni
format snemanja 
MPEG IMX (Sony msw-900) 
distribucijski format 
35mm 
trajanje 24fps 
2480 m 
trajanje 25fps 
87'21'' 
Zvok 
Dolby Digital SR-D 
Razmerje stranic 
2,35:1 
barve 
color 
Originalni jezik 
slovensko 
Prevod 
english 
 
 
© 2009 - 24 Vertigo