Bogdan Grom
Damjan Kozole

Sinopsis

Rodil se je leta 1918 v Devinščini pri Proseku, gimnazijska leta preživel v Subotici in Ljubljani, zatem pa študiral v Perugii, Benetkah, Rimu in Ljubljani. Po drugi svetovni vojni se je za nekaj časa preselil na Ptuj, nato pa se do odhoda v ZDA leta 1957 vrnil v Trst. Veliko je potoval in živel v Pragi, Trstu, Zagrebu, Subotici, Ljubljani, Beogradu in na Ptuju.
Skupaj z nekaterimi tržaškimi slovenskimi umetniki je začel že leta 1949 razstavljati v tržaški galeriji Scorpione, njegova dela pa so bila na ogled v mnogih italijanskih mestih. Razstavljal je tudi v nekdanji Jugoslaviji, Nemčiji, Španiji, Avstriji, Švici, Sloveniji, Bolgariji, v Izraelu, na Japonskem in v ZDA.
Ob prihodu v ZDA je našel svojo nišo za preživetje v opremljanju trgovskih centrov. Z leti je postal znan, njegov kip medvedka pande je pristal celo v Ovalni pisarni Bele hiše predsednika Richarda Nixona. Njegova dela je mogoče videti tudi v luteranski cerkvi sv. Petra, episkopalni cerkvi sv. Jakoba in rimskokatoliški katedrali sv. Jakoba v New Yorku.

Ekipa

Režiser
Direktor fotografije
Producent
Montažer

Igralci

Bogdan Grom

Podatki o filmu

Leto
2009
Zvrst
Dokumentarni
Produkcija
Vertigo
V sodelovanju z
RTV Slovenija
format snemanja 
Sony Dvcam 
distribucijski format 
Digital BETACAM 
trajanje 24fps 
trajanje 25fps 
51'29'' 
Zvok 
Stereo 2.0 
Razmerje stranic 
16:9 
barve 
color 
Originalni jezik 
slovensko, english 
Prevod 
english 
 
 

Produkcija

Vertigo

Kersnikova 4, SI - 1000 Ljubljana, Slovenija
Tel.: +386 1 439 7080
Fax: + 386 1 430 3530
E-mail: info@vertigo.si


V sodelovanju z

RTV Slovenija

Kolodvorska 2-4
SI - 1000 Ljubljana
Slovenija / Slovenia


© 2009 - 24 Vertigo