20.08.2015
SIOL: Dom, ki ni dom, temveč kraj za odrivanje družbenih problemov
"To je kot klinična smrt," življenje v samskem domu opiše eden od portretirancev v dokumentarnem filmu Metoda Pevca z naslovom Dom, ki je svetovno premiero doživel na Sarajevskem filmskem festivalu.
15.08.2015
SFF: Takmičarski program - Dokumentarni film
Dom - jedna od najkraćih riječi koje opisuju osjećaj ugode. Dom je središte, svakodnevno utočište, hram sitnih navika. Ovaj se dokumentarac fokusira na dijametralnu suprotnost pozitivnih konotacija te riječi. Nekadašnji radnički dom kraj željezničke pruge samo je po imenu dom.
03.06.2014
Pogledi: O izginjanju delavstva
Verjetno bo držalo, če rečemo, da je med sodobnimi slovenskimi filmskimi ustvarjalci prav Metod Pevec tisti, ki v svojih delih najbolj dosledno – in po svoje tudi najbolj brezkompromisno – udejanja tisto, za slovenski film tako značilno tradicijo intimizma. V zadnjih delih (Aleksandrinke, Vaje v objemu) se ta tematska poteza vedno bolj obrača k širšim družbenim razsežnostim, on sam pa je bil zadnji dve leti tudi precej angažiran v Filmski iniciativi. Z enim od letošnjih Župančičevih nagrajencev smo se zato pogovarjali predvsem o prihodnjih projektih.
© 2009 - 24 Vertigo