01.01.2014
KUPI DVD za 10€
Kdo je Tomaž Lavrič? O tem se sprašuje film z naslovom Državljan Diareja. Ali je Josip Visarjonovič? Lovro Matič? TBC ali Ton Ton? Je stripar, stihoklepec, karikaturist in/ali anarhist? Ljubitelj piva? Ljudomrznež? Egoist? Kameleon ali shizofrena oseba? Absolutni genij ali deloholik?
25.03.2013
MLADINA: Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič?
Max Modic: Premiera dokumentarnega filma o liku in delu Tomaža Lavriča danes na TVS. Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič?
22.03.2013
DELO: Ali Tomaž Lavrič sploh obstaja?!
Nekaj pomislekov, preden se bo 26. marca na TV Slovenija odvrtel dokumentarni film Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič.
18.03.2013
RTVSLO: Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič
Kdo je Tomaž Lavrič? Ali je Josip Visarionovič? Lovro Matič? TBC ali Ton Ton? Je stripar, stihoklepec, deloholik, karikaturist in/ali anarhist? O tem se sprašuje dokumentarni film z naslovom Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič. Dokumentarec, ki je nastal v produkciji društva ŠKUC, bo premierno na sporedu 26. marca 2013 ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.
05.12.2012
DELO: Državljan Diareja je med nami
Dušan Moravec je posnel film o enigmatični nadlogi slovenskega političnega vsakdana. Premierno danes ob 20. uri v Kinu Šiška.
05.12.2012
ŽURNAL24: "Diareja je pravzaprav vsak Slovenec"
Državljan Diareja. Dokumentarec o stripovskem geniju, ki se skriva tako kot njegovi liki.
05.12.2012
MLADINA: Filmski portret malih skrvnosti velikega mojstra
Danes, v sredo, 5. decembra ob 20h, se bo v Kinu Šiška zgodila ljubljanska premiera dokumentarnega filma, ki se sprašuje, kdo je Tomaž Lavrič. Je Josip Visarjonovič? Lovro Matič? TBC ali Ton Ton? Je stripar, stihoklepec, deloholik, karikaturist in/ali anarhist? Ljubitelj piva? Ljudomrznež? Egoist? Kameleon ali šizofrena oseba? Absolutni genij ali deloholik? Odgovore boste poiskali sami v izvrstnem portretu enega najbolj humornih in nadvse pronicljivih stripovskih avtorjev in ilustratorjev na Slovenskem. Njegov portret v bistvu skušajo sestaviti številni sogovorniki: sodelavci z Mladine, poznavalci stripa, sociologi, umetniki in ljubitelji njegovega dela.
03.10.2012
SIOL: Skrivnostni Državljan Diareja
Tomaž Lavrič je v vseh svojih pojavnih oblikah zagotovo prvak slovenskega stripa, ki je končno dobil še svoj dokumentarni film. Kdo je Tomaž Lavrič, so se v filmu spraševali v režiji Dušana Muravca.
28.09.2012
ŠKUC: Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič na Festivalu slovenskaga filma!
V petek, 28. 9. 2012 bo na Festivalu slovenskega filma v tekmovalnem programu premierno prikazan dokumentarni film Državljan Diareja ali Kdo je Tomaž Lavrič v produkciji društva ŠKUC.
© 2009 - 24 Vertigo