30.09.2012
ŽURNAL24: Film Slovenka slavil na festivalu v Gironi
Celovečerni igrani film Slovenka režiserja Damjana Kozoleta je na 24. filmskem festivalu v katalonski Gironi prejel kar štiri glavne festivalske nagrade.
14.12.2011
Zvonko Čoh, Milan Erič: Socializacija bika?
Kako na kratko označiti animirane filme umetniškega tandema, Zvonka Čoha in Milana Eriča? Kot humorne naracije s filigransko risbo, kot smešne prigode v ritmu stampeda, kot resne zgodbe, v katerih nastopajo neresni karakterji. Takšne oznake lahko naštevamo v nedogled, pa še te bodo vse prej kot kratke in bodo vedno nekaj izpustile.
14.12.2011
Zakulisje nastajanja filma Socializacija bika?
Vas zanima zakulisje produkcije animiranega filma? SCCA organizira predstavitev, pogovor, razstavo in projekcije, ki se navezujejo na prvi (in edini ) slovenski animirani film Socializacija bika? (1998, Zvonko Čoh in Milan Erič). Kako na kratko označiti animirane filme umetniškega tandema, Zvonka Čoha in Milana Eriča? Kot humorne naracije s filigransko risbo, kot smešne prigode v ritmu stampeda, kot resne zgodbe, v katerih nastopajo neresni karakterji. Takšne oznake lahko naštevamo v nedogled, pa še te bodo vse prej kot kratke in bodo vedno nekaj izpustile ...
03.10.2011
SIOL: TOP 10 zmagovalcev Festivala slovenskega filma
Na 14. FSF je slavil film Arheo Jana Cvitkoviča. Se še spomnite, kateri filmi so vesno za naj celovečerec odnesli v zadnjih desetih letih in kakšno gledanost so dosegli v kinematografih?
15.04.2011
IZTOK GARTNER: blog
Slovenski filmi: Operacija Cartier, Morana, Carmen, V Leru, Patriot, Socializacija bika
12.07.2006
V Moderni galeriji tri nove razstave
LJUBLJANA - V ljubljanski Moderni galeriji bodo drevi na ogled postavili kar tri nove razstave. Ob 19. uri bodo odprli razstavo ustvarjalnega tandema Čoh & Erič z naslovom Laboratorij profesorja Rozine. Ob tem bo na ogled tudi arhivsko gradivo skupine OHO, ki ga hrani Moderna galerija. Ob 20. uri pa bodo odprli razstavo Prekinjene zgodovine, ki jo je pripravila kustosinja Zdenka Badovinac, so sporočili iz galerije.
20.03.2006
Skleda rozin in 50.000 risb
Zvonko Čoh in Milan Erič, trdoživa animatorja in ustvarjalca ubrisanih risb ter drugih čičk čačk
© 2009 - 24 Vertigo