08.08.2014
San Sebastian: Fifty films make up the retrospective "Eastern Promises. Autobiography of Eastern Europe"
Kruh in mleko bo predvajan v okviru retrospektive Eastern promises, filmskega festivala v San Sebastianu. V istem programu bodo prikazani tudi trije koprodukcijski filmi, kjer je bil Vertigo manjšinski koproducent: Predmestje (r. Vinko Moederndorfer), Krogi (r. Srdan Golubović) in Kako sem ubil svetnika (r. Teona Mitevska)
12.12.2013
FILMSKI CENTER: Konec leta v znamenju filmskih retrospektiv
V soboto, 14. decembra se bo v Izraelu začela prva retrospektiva slovenskega filma v tej državi.
Do konca leta se bodo filmi po izboru izraelskih kinotečnih kuratorjev zvrstili v vseh treh glavnih kinotekah: v Haifi, Jeruzalemu in Tel Avivu.
22.07.2011
PRIMORSKE NOVICE: Izšla je razkošna Filmografija slovenskih celovečernih filmov 1931-2010
Z obema rokama jo je treba držati, težko in razkošno monografijo Filmografija slovenskih celovečernih filmov 1931-2010, ki sta jo pred kratkim družno izdala založba UMco in Slovenska kinoteka. V njej je popisanih in opisanih vseh 205 celovečernih filmov, posnetih v minulih osemdesetih letih.
26.11.2001
MLADINA: kritika Marcel Štefančič, jr.
Ivan, mož pri štiridesetih, ozdravljen alkoholik (Peter Musevski), se vrne domov. Benigen in simpatičen, ne ravno rojen za tekme. Toda zdaj je z njim vse v redu, ozdravljen je. Njegova žena Sonja (Sonja Savić), stoična južnjakinja, utrujena od tega, da je dobila manj, kot je upala, prikima. Ni videti kot ženska, ki ni rojena za tekme. pdf-12
© 2009 - 24 Vertigo