12.02.2009
SLOMEDIA.IT: Damjan Kozole o paru v krizi v filmu Za vedno: režiser in igralka Marjuta Slamič na Film Video Monitorju
V sklopu prireditve Film Video Monitor 2009 bosta danes, 12. ferbuarja, v dvorani 2 goriškega Kinemaxa (ob 20.45, vstop prost), na ogled dva filma, ki ju ne gre prezreti – njuna kakovost je bila namreč potrjena na številnih, tudi mednarodnih filmskih festivalih. Gre za Vsakdan ni vsak dan Martina Turka in Za vedno Damjana Kozoleja, ki se bo udeležil projekcije v družbi igralke Marjete Slamič.
22.12.2008
Zlato sonce za Kozoleta
Režiser Damjan Kozole je vložil veliko energije, znanja in umetniškega duha v film Za vedno. Očitno je zaleglo! Kljub nizkemu proračunu je filmu posijalo 'zlato sonce'.
19.12.2008
VERTIGO: Nagrada zlato sonce za "Za vedno"
Na 7. festivalu evropskega filma Cinedays v Skopju, ki se je otvoril z dobitnikom letošnje canneske zlate palme, filmom Razred Laurenta Canteta, je festivalska žirija z nagrado Zlato sonce nagradila slovenski film Za vedno režiserja Damjana Kozoleta.  
Na festivalu, ki se je končal 19. decembra so v uradnem programu prikazali 20 evropskih filmov. Nagrado za najboljši evropski film je dobil angleški film Lakota, režiserja Steve-a McQueen-a, ki je dobil tudi Vodomca na letošnjem LIFFu in Evropsko filmsko nagrado za najboljši debitantski film. Kozoletov film Za vedno je bil proglašen za najboljši film v selekciji filmov iz balkanskih držav.
Film prihaja 8. januarja 2009 na redni spored slovenskih kinodvoran.
13.11.2008
VERTIGO: Slovenska premiera filma "Za vedno" na 19. LIFFu
Celovečerni film »Za vedno« režiserja Damjana Kozoleta bo na ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu doživel svojo uradno slovensko premiero.
Film je uvrščen v sekcijo predpremiere in je edini slovenski celovečerni film, ki je urvščen v program 19. LIFFe. Premierna projekcija filma bo v nedeljo, 16. novembra, ob 17.45 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma. Po projekciji bo v Klubu CD tudi sprejem, na katerem bo nastopila tudi mariborska glasbena skupina Patetico, ki je prispevala dve pesmi v zvočno-glasbeno sliko filma.
Na letošnjem festivalu slovenskega filma je film prejel kar tri nagrade in sicer vesno za najboljšo igralko, ki jo je prejela Marjuta Slamič in vesno za montažo (Jurij Moškon). Revija Stop je Marjuto Slamič nagradila tudi z nagrado za najboljšo igralko po izboru strokovne žirije te revije.
Nizkoproračunski film, katerega povečavo je sofinanciral Filmski sklad republike Slovenije bo prišel tudi v slovenske kinodvorane. Začetek distribucije bo 8. januarja 2009.
10.09.2008
VERTIGO: »Za vedno« na mednarodnih filmskih festivalih
Celovečerni film »Za vedno« režiserja Damjana Kozoleta je uvrščen v uradni program 30. mednarodnega festivala mediteranskega filma v Montpellierju. Festival bo potekal med 24. oktobrom in 2. novembrom. Kozole je pred štirimi leti s filmom »Rezervni deli« na tem festivalu prejel kar dve nagradi, v uradnem programu pa je bil leta 2006 prikazan tudi naslednji Kozoletov celovečerni film, »Delo osvobaja«.
»Za vedno« pa je bil uvrščen tudi v uradni program mednarodnega filmskega festivala v Seulu, ki bo potekal med 22. in 28. oktobrom.
»Za vedno« je imel svetovno premiero na prestižnem rotterdamskem filmskem festivalu, pred kratkim pa je navdušil tudi občinstvo na Sarajevo Film Festivalu.
Nizkoproračunski film, v katerem igrata glavni vlogi Marjuta Slamič in Dejan Spasić, bo v Sloveniji premierno prikazan oktobra na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, kasneje pa bo prišel tudi v slovenske kinodvorane.
10.06.2008
LOKALNO: Kozoletu Župančičeva nagrada
Znani so dobitniki Župančičevih nagrad, najvišjih priznanj ljubljanske občine za stvaritve na področju umetnosti in kulture. Nagrado za življenjsko delo letos prejme baletna umetnica, pedagoginja in publicistka Lidija Sotlar, za leto 2008 pa ob dirigentki Urški Lah in fotografu Borisu Gaberščiku tudi režiser, krški rojak Damjan Kozole.
30.01.2008
RTVSLO: Čeprav se ne da snemati, imamo nov film!
Režiserja Damjana Kozoleta smo poklicali v Rotterdam, kjer je bila na filmskem festivalu svetovna premiera njegovega novega filma Za vedno.
30.01.2008
LOKALNO: Svetovna premiera Kozoletovega filma Za vedno
V uradnem programu 37. mednarodnega filmskega festivala v Rotterdamu bo danes svetovna premiera novega celovečernega filma Krčana Damjana Kozoleta ''Za vedno''. Film bo prikazan v uradnem festivalskem programu v sekciji "Sturm und Drang".
07.01.2008
VERTIGO: »Za vedno« v uradni selekciji mednarodnega filmskega festivala v Rotterdamu
Na 37. mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu, ki bo potekal med 23. januarjem in 3. februarjem, se bo v uradni selekciji predstavil tudi film Za vedno, in sicer v okviru programa Sturm und Drang. Prvih treh od petih projekcij se bodo udeležili tudi režiser Damjan Kozole in oba igralca, Marjuta Slamič in Dejan Spasić.
21.09.2007
24UR: Kozole Za vedno
Slovenski režiser, Damjan Kozole, je posnel film Za vedno. Odlomki mračne erotične drame že krožijo po spletu.
© 2009 - 24 Vertigo