01.04.2007
Premiera filma NA PRVI POGLED
Dokumentarni film NA PRVI POGLED pripoveduje zgodbo slovenskih fotoreporterjev in fotoreporterk, ki živijo in delajo predvsem v Sloveniji in s svojim fotoaparatom iščejo zanimivosti in posebnosti sedanjega časa, ter po lastni pobudi ali po naročilu medija zabeležijo in dokumentirajo različne trenutke našega življenja in prostora, v katerem se nahajamo. Njihovi izdelki, njihove fotografije, njihove tisočinke sekunde, kot so jih videli sami, so vsakodnevno vidni, dostopni in v kritično presojo ponujeni najširšemu občinstvu. S svojimi fotografijami oblikujejo javno mnenje, prikažejo marsikatero skrito podrobnost in so prisotni ob vseh pomembnih dogodkih. Njihovo delo je neobičajno, včasih zaničevano, spet drugič poveličevano. Mnogokrat so njihovi izdelki rezultat čiste rutine in profesionalnega pristopa. Njihove delovne razmere so najrazličnejše in prav zato še posebej zanimive. Njihova prva misel je enotna, če fotografije ni, dogodka ni, ga ni bilo. Prav zato so za dobro fotografijo pripravljeni narediti vse.
Namen filma je preprost in jasen. Na zanimiv in gledljiv način predstaviti delo in okolje v katerem delajo slovenski fotoreporterji ter skozi njihove zgodbe in dogodke, ki jih poklicno spremljajo, videti trenutek našega življenja. Spoznati Slovenijo in čas v katerem se nahaja.
NA PRVI POGLED je zgodba o nas skozi oči in fotografski objektiv ljudi, ki so si za poklic izbrali spremljanje naših življenj.
Film je bil posnet med oktobrom in decembrom 2006.
© 2009 - 24 Vertigo