13.04.2005
RTVSLO: Zona somraka na slovenski način
Štiri zgodbe iz pete dimenzije: potujoči kinooperater Štrocki (Ivan Volarič) ugotovi, da lahko črto ločnico med sanjami in stvarnostjo potegne le filmski trak.
12.04.2005
VARIETY: Desperado tonic
A prodigiously imaginative portmanteau head-trip in which a wandering projectionist battles his way through an increasingly surreal landscape, "Desperado Tonic" is an arresting calling card for its helming quartet. Pic is a suitably qualified candidate for midnight fest slots, with cult homevid life a pick-me-up after regional arthouse dates.
10.04.2005
MLADINA: Desperado tonic
Ivan Volarič Feo je pred tridesetimi leti izdal pesniško zbirko Desperado tonic water, v kateri je nekaj unikatnih, klasičnih poem. La guerre est finie gre takole: “ko je konec vojne/ je samo vojne konec”. Dva verza. To je vse. Hip vzhajajočega sonca je še krajši: “najlepša jutra so zjutraj”. V poemi Sem šel v kino, sem videl film, ki je precej bolj epska, pa se razteza tale verz: “primi pome zrežiram film”. Ko sem ga prebral prvič, sem cinefilsko trznil, ker se mi je zazdelo, da piše: “pridi pome zrežiran film”. Da te odpelje film, ali pa da te ugrabi film, oh, ali pa da umreš v filmu, magari svojem - mar ni to happy end? In ni razloga, da ne bi užival v špekulaciji, da so tudi režiserji filma Desperado tonic, inspiriranega s poezijo, ki jo je inspiriral film, ta verz prebrali tako: Ivanu Volariču Feu, glavnemu junaku tega tripa, se pač zgodi oboje. Igra namreč Štrockega, ostarelega kinooperaterja, ki je hotel nekoč, ko je bil še mlajši, posneti film, specifično - hotel je posneti porod, ga zavrteti nazaj, film pa potem nasloviti “Marš u pizdu materinu”. Nihče ni prišel ponj, zato ga ni zrežiral.
31.03.2005
DELO: Premiera filma Desperado tonic
V sredo so v Kinodvoru premierno prikazali nov slovenski film Desperado tonic. Gre za omnibus štirih nenavadnih zgodb izpod taktirke štirih režiserjev in avtorjev scenarija.
© 2009 - 24 Vertigo