Za vedno

 

Režiser in scenarist:
Igrajo:
Leto:
2008
Vrsta:
Celovečerni
Produkcija:
Vertigo Emotionfilm
VEČ INFORMACIJ
NOVICE
SLOMEDIA.IT: Damjan Kozole o paru v krizi v filmu Za vedno: režiser in igralka Marjuta Slamič na Film Video Monitorju
V sklopu prireditve Film Video Monitor 2009 bosta danes, 12. ferbuarja, v dvorani 2 goriškega Kinemaxa (ob 20.45, vstop prost), na ogled dva filma, ki ju ne gre prezreti – njuna kakovost je bila namreč potrjena na številnih, tudi mednarodnih filmskih festivalih. Gre za Vsakdan ni vsak dan Martina Turka in Za vedno Damjana Kozoleja, ki se bo udeležil projekcije v družbi igralke Marjete Slamič.
Zlato sonce za Kozoleta
Režiser Damjan Kozole je vložil veliko energije, znanja in umetniškega duha v film Za vedno. Očitno je zaleglo! Kljub nizkemu proračunu je filmu posijalo 'zlato sonce'.
VERTIGO: Nagrada zlato sonce za "Za vedno"
Na 7. festivalu evropskega filma Cinedays v Skopju, ki se je otvoril z dobitnikom letošnje canneske zlate palme, filmom Razred Laurenta Canteta, je festivalska žirija z nagrado Zlato sonce nagradila slovenski film Za vedno režiserja Damjana Kozoleta.  
Na festivalu, ki se je končal 19. decembra so v uradnem programu prikazali 20 evropskih filmov. Nagrado za najboljši evropski film je dobil angleški film Lakota, režiserja Steve-a McQueen-a, ki je dobil tudi Vodomca na letošnjem LIFFu in Evropsko filmsko nagrado za najboljši debitantski film. Kozoletov film Za vedno je bil proglašen za najboljši film v selekciji filmov iz balkanskih držav.
Film prihaja 8. januarja 2009 na redni spored slovenskih kinodvoran.Nazaj